Tothom parlava d'ella!! aquesta senyora ha fet acte de presència durant les festes i també les ha disfrutat!!!!
Estava contentíssima perquè tenia molta sang per triar i no ha perdut el temps!!!!!!!!
Era el centre d'atenció, tots parlàvem d'ella, aquestes festes ha estat encantada de ser la protagonista!!!!!!!! Ha fet moltes dedicatòries, marcant el seu segell a totes les parts dels cossos que li ha fet gràcia conèixer!!! Ha disfrutat de tots els actes de festes majors!!! Està feta una gran fiestera!!!
Particularment a mi també m'ha vingut a saludar!! Sort que aquest cop, solament ha vingut un cop a dir-me "HOLA!!! JA SÓC AQUÍ"
És molt simpàtica i també introvertida ja què amb un primer moment no te'n dones compte que t'ha vingut a saludar però després penses molt amb ella ja què durant molt de temps et deixa el seu segell marcat al teu cos!!!!! i com diu aquella dita "al pot petit, hi ha la bona confitura" té tota la raó del món!!! Perquè és "PEQUEÑA PERO MATONA"
CONSELLS PER EVITAR LES PICADES DE LA MOSCA NEGRA:Solament piquen les femelles ja què son les que tenen més mala llet!!!!
Per si no t'ha picat mai (sort que tens) la picadeta no te'n dones compte ja què és una mossegadeta i al cap d'unes hores es presenta com un punt vermell a la teva pell i es comença a inflamar i sobretot tens moltes ganes de rascar-te la zona fins i tot t'arribes a fer mal!!!!!!!
Com menys et rasquis millor ja què et queda marca durant bastant temps!!
Aquesta mosqueta surt durant el dia, és de mida petita (entre tres i sis mil·límetres) normalment la trobes als jardins, entre les plantetes i sobretot la zona del riu!! Per tant compte!!!!!!!! (a les cases no solen anar de visita)
Primer consell; quan surtis de casa, posa't NATURAL HONEY!!!!!!!!! És una passada!!!!!!!! És la millor solució!! Una mica de body milk o qualsevol producte d'aquesta casa i ja ta!!!!!!!! A les mosquetes no els hi agrada aquest producte!!!!!! Els hi fa fàstic!!!!!!!!!!
Segon consell; les mosques estant més actives a les primeres hores del matí i última hora de la tarda per tant, ja sabeu!!!!! Compte on aneu!!!
Tercer consell; segons els articles que he trobat i el que et diu la gent, el millor es portar roba de colors clars i compte en no portar la roba molt ampla perquè aquestes mosquetessssssssssssss entren per tot arreu!!!
En resum, el més important es posar-te el body milk de Natural Honey i s'acaben els teus problemes amb elles!!!!!!!!!!!!
Al mes de juny el nostre amic
blocaire Jaume va publicar un article de la mosca negra i aquestes festes m'ha fet pensar amb aquest article!!
Bé, he copiat la nota informativa de l'ajuntament per tal d'informar a la gent sobre la vida d'aquesta mosqueta tant agradable que es fa dir "MOSCA NEGRA".
Juliol de 2006
Ajuntament de Flix
Nota informativa:
Davant de la problemàtica de la mosca negra, l’Ajuntament de Flix va organitzar el passat dijous 13 de juliol un acte informatiu on Carles Ibàñez, Cap de la unitat d’ecosistemes aqüatics de l’IRTA, biòleg i expert en el tema, va informar de la problemàtica i dels tractaments que s’ha estan fent per tal de intentar controlar aquest insecte que s’ha convertit en una plaga que afecta no sols a Flix, sinó a gairebé totes les Terres de l’Ebre i que ja ha arribat al Priorat i a la zona sud de Lleida.
Encara que l’assistència a la xerrada va ser molt nombrosa, conscients que la informació sobre aquest tema hauria d’arribar a la major part possible de la població, des de l’Ajuntament hem decidit emetre aquesta nota informativa.
Primerament dir que es tracta d’un insecte que ja fa temps que causa molts problemes a diverses parts del món, com ara Anglaterra, els Estats Units o el Canadà i que l’únic tractament que es efectiu és amb un bacteri, anomenat BTT, que es produeix artificialment i que mata les larves, trencant així el seu cicle vital.
Les larves només viuen enganxades a les algues del riu, però només ho poden fer on hi ha aigua corrent, en aigües tranquil·les no es poden alimentar, les prospeccions han demostrat que no hi ha larves ni a l’embasament ni al meandre de Flix, com tampoc n’hi ha a les vores del riu encara que hi hagi algues, riu avall les larves es comencen a trobar prop de la població d’Ascó.
De les larves neixen les mosques que, una vegada comencen a volar, poden arribar fins a 30 o 40 km de distància o més, si son arrossegades pel vent, per això hi ha mosques a Flix encara que no hi hagi larves, la mosca negra viu a les plantes i només piquen les femelles, necessiten sang per a poder pondre els ous a les algues, tancant així un cicle que dura aproximadament dos mesos i mig.
Les actuacions consisteixen en abocar al riu el bacteri esmentat, en trams d’uns 15 km, començant en el punt esmentat, prop d’Ascó i s’ha comprovat que mata aproximadament un 90 o 95% de les larves.
El tractament s’haurà de fer periòdicament i no es començarà a notar fins que no hi hagi gairebé mosques que tornin a pondre els ous a les algues i s’haurà de repetir any rera any perquè es impossible matar-les totes.
El màxim que es pot aconseguir, doncs, és que en quedin un 5%. Els tractaments aeris amb insecticida no serveixen, perquè no hi ha un insecticida només per a la mosca negra, però si n’hi hagués, s’hauria de fumigar totes les Terres de l’Ebre, boscos, conreus i poblacions, i amés s’hauria de fer molt sovint, cada una o dos setmanes i amb una efectivitat que tampoc seria molt alta.
També voldríem sortir al pas d’alguns rumors que no tenen cap fonament, es diu que a Flix no es fa cap tractament a causa de l’existència de la Reserva de Sebes, això és completament fals, si hi hagués larves a l’embassament o el meandre no hi hauria cap problema en abocar el bacteri, amés aquest només mata les larves de la mosca sense afectar a d’altres espècies.
Des de l’Ajuntament fem una crida al seny i a desmentir falsos rumors i especulacions, tots patim aquesta plaga però cap persona en concret en te la culpa, el problema és que el riu ha canviat molt i està afectat també per molts altres problemes, com el musclo zebra, l’aigua te més transparència, això afegit al baix cabal, afavoreix el creixement de les algues i la mosca negra ha trobat en elles l’hàbitat ideal per a reproduir-se, tornem a repetir, només en els llocs on hi ha aigua corrent.
Per això, apart dels tractaments per a matar les larves, els esforços també s’estan dirigint a disminuir la quantitat d’algues i a aconseguir una millor gestió del riu. Podem dir que s’està treballant en aquest sentit i, a petició de l’Ajuntament de Flix, s’ha aconseguit que es facin desembassaments periòdics per ajudar a solucionar el problema.
_____________________
Articles interessants de la mosca negra:
Un petonàsssssssssssssss bloc!!