Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dimarts, 30 d’agost del 2011

Més de 200 cigonyes a Flix!!!!!!! una parada impressionant!!

Quina llàstima no haver-ho vist en directe!!!!!!!!!!!!
mira que surto cada dia a caminar i un dia que no ho faig ............
passe aquest fet extraordinari!!!!!!!!!!!!!

que hi farem!!!!!!!!!


El Grup Natura Freixe de Flix avui ha posat la notícia al Facebook i també aquestes dos fotos que parlen per si soles!!!!!!!!!!



Una passada!!

impressionant!!!!!!!!!

emocionant!!!!!

excepcional!!!

grandiós!!!

extraordinari!!!


Aquí deixo la notícia que ha posat al facebook el Grup Natura Freixe!! segurament posaran més fotikis perquè tal i com expliquen van ser molts els que van estar atents amb aquest fet tant extraordinari.



Grup de Natura Freixe - Flix

El passat dia 29 d'agost per la tarde més d'un es va quedar bocabadat quan veia baixar un immens estol de cigonyes vora el polígon de la Devesa de Flix.

Més de 200 cigonyes en viatge migratori van decidir baixar i fer aturada a Flix quan la tarde ja anava avançant, i cap al sud de les comarques de Tarragona es produien tempestes i ruixats.

Després de descansar en un camp proper, a mesura que es feia fosc van anar aixecant el vol per posar-se en els edificis propers (Centre d'Empreses, Cooperativa Agrícola, EDAR...) i sobre faroles i altres punts elevats.

No és la primera vegada que s'aturen cigonyes durant la migració a Flix, però no pas en aquest nombre.

El més destacat però d'aquest grup és que un gran nombre d'exemplars tant joves com adults portaven anelles de diferents paisos.

Un grup d'ornitòlegs que estan duent a terme la campanya d'anellament d'ocells a Sebes i altres aficionats de Flix s'hi van desplaçar per poder fer el màxim de lectures amb l'ajut de telescopis.

Gràcies al gran nombre de lectures fetes es podran tenir dades molt interessants sobre la ruta migratòria d'aquest grup i la procedència dels seus exemplars.

Cal destacar a més que una de les cigonyes, amb anella de Suïssa, portava un emissor per a seguiment via satèl·lit

_____________

També podeu llegir la notícia al bloc de Josep Manel Albiac, autor de la notícia:

http://blocs.xtec.cat/jalbiac/2011/08/30/mes-de-200-cigonyes-saturen-a-flix-en-la-seva-migracio/



SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats