Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dijous, 19 de febrer del 2009

Dijous Jarder!! 19.02.09

Un altre any sense anar a jardar!!!!!! si es que!! segueixo dient que aquest dia s'hauria de fer festa! almenys per la tarda!
les empreses haurien d'ajudar a què les tradicions no es perdin!! total que son 3 horetes a la tarda sense anar a treballar?????????????? no es res!!!!!!!!!!!!!!!!!!

amb lo maco que és aquest dia!! sempre el recordo amb molt de carinyo ja què disfrutaves passant la tarda o el dia al camp!!

L'any passat vaig buscar informació sobre aquest dia ja què moltes vegades celebrem una tradició i no sabem exactament la història que té!

Així que ho torno a posar per la gent que li faci gràcia saber una mica més sobre les ntres. costums!!

La gent li diu de moltes maneres amb aquest dia, buscant per internet vaig trobar:
DIJOUS GRAS
DIJOUS JARDER
DIJOUS LLARDER
DIA DE L'OU I DEL PORC
DIA DE LA TRUITA

El Dijous Jarder marca l'inici de les festes de Carnestoltes de Catalunya.; després vindria l'enterrament de la Sardina i per últim el Dimecres de Cendra marcant l'inici de la Quaresma.

El dijous jarder l'anomenaria com "una tarda al camp"; desgraciadament s'ha perdut molt aquesta tradició però particularment la trobo maquíssima.

Era un dia que ens perdíem per la muntanya i passaven hores caminant, xerrant, rient, ballant, etc...
Un dia per estar amb els amics i disfrutar del camp. Segons la meva mare és un dia de fer un entrepà de truita de carxofa!! (bé, a mi no m'agrada!!!)

Sort que encara els nens de l'escola mantenen aquesta tradició perquè la resta no la podem seguir!!
Normalment la gent va al camp de futbol, a la bassa les clotxes, a l'ermita, a sebes, als xops, als masos!! Bé, de llocs n'hi han moltíssims per poder gaudir de la natura.

Hauríem de fer tothom festa a la feina per la tarda per poder mantindre aquesta tradició tant maca!! Quina pena!! Qui sap, potser algun dia la podrem disfrutar tothom!!

El refranyer fa referència amb aquest dia i diu:
"Per Dijous Llarder botifarra menjaré"
"Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".

Aquí us deixo un enllaça al bloc ALEGO!! l'any passat vaig llegir el seu article i em va agradar molt! ja que amb poques paraules ho va definir perfectament.

Un petonàssssssssssss bloc

SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats