Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dissabte, 13 d’abril de 2013

Demà 14.04.13; caminada popular a Flix

Aquest any em quedo sense poder fer-la!!!!!! em feia gràcia anar-hi però els compromisos familiars son el primer!!!!! 

Segur que serà una passada perquè segons m'han comentat arribaran a les 180 persones inscrites!! deu ni do!!!!!!

El grup de Senders Flix, anirem tots d'organització; amb les nostres super samarreta de color taronja!!!!!!!  suposo que a tots els posaran ben repartits per a fer de guies i què ningú es perdi!!! 

Bé, espero que vagi molt bé!!!!!!!!!!!! i que facin moltes fotikis!!!!!!! 

Ajunto l'article que he posat al bloc de senders flix; es tota la informació que ens han posat al facebook i al bloc, els nostres guies senderistes!! 





Diumenge 14 ABRIL - CAMINADA POPULAR FLIX  

Com ja sabeu cada any hi ha la caminada popular de Flix que organitza l'ajuntament amb el grup excursionista de flix!! 

Aquest any, el Grup Senders Flix col.laborem activament!! 

De fet ja fa molts dies que els nostres guies habituals (Jaume, Enric , Eulogio) estant treballant de valent amb la ruta que es farà aquest diumenge a Flix.


LA RUTA QUE ÉS FARÀ ÉS LA DELS 2 MEANDRES FENT UNES QUANTES VARIACIONS PER PODER FER LES 3 RUTES  diferents de - a + quilòmetres!! 

La gent que trio, la de més nivell (19 km) podrà fer i contemplar un pas nou que hem creat el grup senders Flix que es diu PAS DE L'AUMAEC, què està equipat amb una corda per passar en seguretat . (felicitats Jaume, Eulogio i David, ha quedat molt guapo!!) 








Aquí us deixo el mapa i ruta detallada que ha fet el Jaume B.!!  està super ben detallat tots els trams que es faran!!! 

Apart, avui dissabte han anat Jaume i l'Enric per acabar de rematar la feina i detallar-ho encara més a la ruta per a què estigui tot ben senyalitzat!! 

I com què sempre, la gent pregunta fins quan duraràla ruta, s'han currat el temps que més o menys es pot tardar en fer-les:






Els primers 6 km. son comuns per a tots.


Caminada curta: (7,34)


Distancia a recórrer: 7’34 km
Desnivell acumulat:  160 m.



Caminada mitjana: (14,36)


Distancia a recórrer: 14’36 km
Desnivell acumulat:  252 m.

Caminada llarga: (18,96)


Distancia a recórrer: 18'96 km
Desnivell acumulat:  384 m.



Descripció de la ruta:
Desprès d’un llarg temps al sec, la Barca torna a estar al seu lloc i hem cregut que aquest any la Caminada Popular havia de passar la Barca. Aquest es el nostre petit homenatge.

La ruta transita pels dos meandres de Flix, l’actual i el prehistòric. El vell meandre, completament estrangulat, envoltava l’actual Serra de Montvià, recorrent els actuals Castellons, los Francs i les Planes.

Aquest meandre es del Plistocè superior (12.000 anys a.c), que es correspon amb el període de les darreres glaciacions i amb termes arqueològics amb el paleolític.

Caminarem pels Xops, deixant a la nostra dreta un dels Galatxos mes impressionants del meandre de Flix. Pujarem l’Aumaec pel nou camí de la casa de bombes del rec i pel Mas de Soc entrarem als Castellons que travessarem per enfilar-nos a la Serra de Montvià (segona pujada del dia).

Desprès de recórrer longitudinalment la Serra de Montvià, travessarem les Planes pel camí del Mas del Pelut fins al collet de la Serra de les Planes, tot just on el vell Camí de Vinebre (avui GR 99) entra al terme d’Ascó.

Aquest es el lloc d’esmorzar i punt de primera separació del grup. Desde aquí els que hagin optat per la caminada curta enfilaran el camí de tornada a la Barca pel camí de Vinebre, tot i travessant el Pla d’Ini.

El segon grup (Caminada mitjana i llarga) reprendrà la caminada tot i resseguint la Serra de les Planes per l’obaga, per la part flixanca, pel vell traçat del antic rec de les Planes. A l’altra vessant de muntanya queden les asconeres Aixalelles.

Farem una petita incursió a les Planes per tornar a pujar a la Serra i tornar-la a baixar pel camí de Vinebre que dona a les Planes de Fanxico. Aquesta zona de les Planes històricament sempre ha estat ocupada pels nostres veïns de Vinebre.

Ara si, ja travessarem les Planes per anar a buscar els Aubacs. Aquesta zona es coneguda com els Francs (o les Planes de Franc), amb el Mas de Franc al mig de la plana.

El Camí de la Barca o Camí de Mactars, es el punt on el grup que hagi escollit la ruta mitjana, enfilaran el Camí de la Barca fins a Flix.

El darrer grup, per camins i senderes travessarem els Aubacs, els Vingalis i finalment, transitarem per la part alta de l’Aumaec per anar a creuar el Riu de la Cana per la Boca de Bovera.





Organització del grup Senders Flix :


 • Jaume Blanch

 • Àngels P.

 • Rosa

 • Elena

 • Enric

 • Jaume Masip

 • Eulogio

 • Pep

 • Germina

 • Tere S.

 • Isabel C.

 • Lluís S.

 • Carmen

 • Dolors

 • Antonio P.




SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com