Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dimarts, 15 d’abril del 2008

Setmana medieval a Montblanc

Fa dos anys vaig anar-hi i la veritat que em va sorprendre!! el vaig trobar maquíssim i sobretot molt original!! els carrers d'aquest poble estaven vestits de festa i sobretot la gent!! El mercat maquíssim i la gent vestida de l'època!! val la pena anar a fer una volta!! Si aquest dissabte podem, segur que ens passen a fer una volta!!

He trobat aquesta web que et parla de tots els actes que es fan!!
Aquí deixo aquest text que parla del mercat!
________________

L'essència de la vida medieval es pot respirar pels carrers i places de Montblanc amb el Mercat Medieval. En ell podem trobar una gran quantitat de productes tradicionals repartits pels carrers cèntrics de la vila, i a la Plaça Major o plaça del mercadal.

Tota una gran varietat de productes artesanals, viandes variades, tupines i embotits, tota mena de bestiar, des de des de l'aviram, fins al porcí i animals de peu rodó. Productes dels diferents artesans de la vila, els ferrers, els fusters, les cistellaires, els paperers o les tenyidores i també el vidrier, les teixidores o els picapedrers, tots treballant els seus materials, demostrant la seva destresa i exposant els seus productes únics.

Mostra d'oficis i artesans, venda d'esclaus, joglars i animació teatral

Però el mercat medieval conté també altres actes que integren aquesta essència medieval. Els joglars, amb llurs representacions jovials i divertides capten les atencions dels vilatans amb les seves arts i, els més menuts, baden amb els titelles o amb el bon fer dels malabaristes més riallers dels regne.

Al punt on el sol és més alt, hi ha la venda més important del mercadal, es tracta del Mercat d'Esclaus, on els mercaders més avars intenten treure el màxim profit de la seva mercaderia humana. Durant tot el dia de mercat, els torns de guàrdia compostos per genets, cavallers i les banderes de les quatre cases nobles de Montblanc animen i vesteixen de colors el casc antic de la vila.

La plaça del Mercadal

L'establiment de mercats i fires era una de les prerrogatives que els monarques adjudicaven a les seves viles, així l'existència de fires i mercats data a Montblanc del 1281. Els comerciants instal·laven les seves parades a terra, en paneres i cistells. Acostumaven a vendre verdures fruites, oli, sal, formatges, mel, herbes i també s'hi venia glaç provinent dels pous de gel de les rodalies.

La plaça del mercadal, actual Plaça Major de Montblanc, era el centre d'aquests afers comercials i amb el pas successiu dels anys la plaça s'adequà a aquesta tasca, es portificà i restà, fins a l'actualitat, centre del comerç montblanquí.

SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats