Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dimarts, 31 d’agost del 2010

Alcover - Ruta Niu de l'Àliga


He trobat una web que ho explica molt bé!!!!!!!!!!!!!!!! he rigut molt perquè els meus amics van muntar la sortideta però no es van informar gaire i per això ens vam perdre una mica!! jeejjeje

Nosaltres vam caminar 3 horessssssss!! 1 hora i mitja d'anada i la resta de tornada!!

En teoria els hi havien dit 20 minutssssssss però la persona que els va informar no ho va fer detalladament!! jejejeje


Aquí us explico la ruta segons la web que he trobat

Com anar-hi:
L’itinerari comença a la zona d’aparcament de Mas de Forés. Per arribar-hi cal prendre a Alcover la carretera TV-7041 cap a Mont-ral. Just abans de sortir del poble, en un revolt, heu d’agafar un camí més estret que surt recte (veureu un indicador del restaurant Ca l’Ermità). Heu de seguir el camí fins arribar a l’ermita del Remei, un temple d'estil barroc i construït al segle XVIII. Passeu l’ermita i agafeu la pista asfaltada en direcció Mont-ral. Deixareu l’entrada del Mas de Forés II a la vostra esquerra i a uns 200 metres arribareu a una zona d’aparcament on podreu deixar el cotxe.

Per accedir a la pista que us portarà als salts del Glorieta, heu d’agafar la pista forestal que surt a dalt de l’aparcament. Trobareu una tanca i una senyal de ‘prohibit el pas’ pels cotxes. Heu de seguir les marques blanques i grogues del PR-C-20 i els indicadors en direcció Mont-ral. Als 20 minuts us trobareu amb un encreuament de camins sense cap indicació. Aquí heu de continuar recte. En un minut ja estareu creuant el riu per un pas asfaltat. A uns 150 metres i havent passat un bassa d’aigua, trobareu a la dreta un petit corriol que baixa fins el riu. Aquí podreu veure els primers salts d’aigua i fer una petita parada per descansar. Tornareu a pujar i continueu per la pista. Uns quaranta minuts més tard (i quan porteu aproximadament 1 hora), arribareu a una porta on s’indica que entreu en zona privada. Normalment la porta està tancada, però per l’esquerra hi ha un sender que voreja la porta, i pel qual en un parell de minuts podreu accedir de nou a la pista.

Uns 20 minuts de pista més tard, i just després d’haver passat una gran esplanada, haureu de creuar el riu (aquesta vegada saltant de pedra en pedra). A partir d’aquest punt el camí és molt més estret i fa una forta pujada. Us trobareu amb una primera bifurcació on haureu de seguir recte (seguint les marques blanques i grogues). En pocs minuts donareu el tomb a les ruïnes de la central hidroelèctrica per unes escales. En arribar a dalt, heu d’agafar el corriol que baixa des de dels arcs que trobeu a l’esplanada. Ara ja deixeu el PR-C-20 i les marques blanques i grogues. Arribareu a una esplanada amb un pal informatiu. Als dos costats de l’indicador (una mica amagat) surten caminets de pujada. Podeu agafar qualsevol dels dos, ja que arriben a la mateixa esplanada. Haureu de pujar per l’esquerra per un corriol amb pedres per arribar a una altre esplanada on trobareu a l’esquerra el mirador sobre el Niu de l’Àliga. Si no encerteu el camí, no patiu. És molt a prop. Només deixeu-vos guiar pel soroll de l’aigua, que ara serà força intens. Haureu arribat en aproximadament una hora i dos quarts des de l’inici de la ruta. Per tornar, heu de desfer el camí.

La millor època:
hivern, tardor, estiu, primavera

On dinar:
A la zona disposeu de dos àrees de lleure. A l’ermita del Remei hi ha una zona amb taules i una font. També hi ha un bar on tenen menús al migdia. A la zona dels masos de Forés (punt de partida de la ruta) trobareu una àrea de lleure amb taules i una zona amb jocs infantils. Si preferiu gaudir d’un bon dinar de cuina tradicional catalana en un restaurant amb gronxadors, aneu a Ca l’ermità, un restaurant on els cargols encara es cullen a mà pel camp.

Més informació:
Dificultat: mitjana (sobretot l’últim tram, una vegada es deixa la pista)
Tipus: ruta lineal
Distància: 3 km (anada i tornada)
Durada: aprox. 3 hores (sense aturades)
Accessibilitat: la gran part transcorre per pistes forestals accessibles per fer en BTT. Fins a creuar per segona vegada el riu Glorieta, el desnivell és relativament lleu i la pista és ampla. Passat aquest punt s’agafa un corriol amb força pendent i impossible per circular amb bicicleta.
Recomanacions: Cal portar prou aigua i bon calçat. Porteu calçat i mitjons de recanvi, per si us mulleu els peus al creuar el riu.


SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats