Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dilluns, 25 de juny del 2012

Faió - vídeos de l'antic Faió -

No em deixa de sorprendre la història d'aquest poble!!!!!!  és una passada veure les fotos antigues però encara impressiona més, saber que no queda res d'aquest poble i pensar què es va inundar a l'any 1.967 impressiona encara més!!!!!!!


Dissabte vam fer una ruta per Faió i buscant informació de l'antic poble, he trobat aquests vídeos!!!!!!!



Buscant informació de Faió he trobat aquesta explicació:


Faió // Fayón
Extensió: 67 km 2 
Població: 427 h [2006] 
Coordenades: 41,23 lat. ;0,33 long.

Municipi del Matarranya, a l'extrem nord-oest de la comarca, a banda i banda de l'Ebre i a l'esquerra del Matarranya, fins a llur aiguabarreig.


El municipi, administrativament pertany a Aragó, però és inclòs en la zona de domini lingüístic català. Històricament ha depès de la diòcesi de Lleida. L'altitud mitjana (200 a 300 m) és donada per replans tabulars de calcàries eocèniques prou resistents per a obligar el Matarranya a formar dos meandres encaixats (el de ponent, dit revolt de Ribers) i l'Ebre a enfondir-se de 100 a 200 m en un cañón que prolonga el de Mequinensa.

El pantà de Riba-roja (Riba-roja d'Ebre), de l'ENHER, negà en entrar en servei (1967) les petites hortes riberenques, així com algunes mines de lignit i les instal·lacions d'altres, i una bona part del poble, fet que lesionà sensiblement l'economia del municipi i que en provocà una forta emigració (dos terços en 1941-65).

El poble (54 m alt) s'enfilava en un esquenall a la dreta de l'Ebre. A mitjan dècada dels seixanta l'ENHER edificà el poble nou (379 h [2001], faionencs; 92 m alt), planer i quadriculat, de cases baixes. 



 

Moltes gràciessssssssss a Jordi Cabistany per aquest vídeos i fotos que ha posat per internet!! és una passada veure tota aquesta història!! 

1 comentari:

Anònim ha dit...

jordi cabistany es familia de ma mare jaja... bueno a fayo tots som familia jajajjaja,m'agradat molt el reportatge que has fet,un dia puges quan i vaiga i vens a dina a casa,les festes son olt familiars...la concentracio de motos de l'any pasat va se una pasada.....la sisa

SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats