Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dimecres, 16 de maig del 2012

Dia Trist!! Incendi a Rasquera segueix actiu 16.05.12

Ahir a les 14.30 vaig veure com agafaven aigua del riu i vaig pensar "merda" hi ha un incendi!!!!!!!! i efectivament al cap d'unes hores em van dir que era a Rasquera!!!!!!!! Fa poc vam fer una sortida senderista per aquesta zona i era un lloc maquíssim!!!!!!!! 


Em fa molta ràbia perquè no hi ha res més trist que veure aquestes imatges!!!!!!! i pensar com quedarà ufffffffffffff!! 


I per acabar de rematar aquesta matinada ha fet molt de vent!!!!!!! per tant no ajudat gaire a les tasqeus d'extinció!!!!!!!!! 


us deixo aquesta article que he trobat d'avui mateix on ens informen de què estant treballant!!!!!! 
De bon matí, sobre les 7.30 ja s'han incorporat els mitjans aeris a treballar amb l'extinció de l'incendi!! (els he sentit com venien a buscar aigua) 


http://www.324.cat/noticia/1736063/catalunya/El-vent-empitjora-lincendi-de-Rasquera-que-ja-ha-cremat-100-hectarees-de-bosc-i-matoll


El fort vent dificulta les tasques d'extinció l'incendi de Rasquera, que ja ha cremat 700 hectàrees

Redacció Actualitzat a les 08:06 h   16/05/2012
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament per poder controlar l'incendi que, des d'aquest dimarts al migdia, afecta una zona forestal del municipi de Rasquera, a la Ribera d'Ebre. Durant tota la nit una quarantena de dotacions terrestres han treballat en les tasques d'extinció. Les fortes ratxes de vent que hi hagut a la zona, la complexitat de l'orografia i els focus secundaris han fet créixer el perímetre afectat. Segons le súltimes estimacions del cos d'Agents Rurals el foc afectaria ara una superfície de 700 hectàrees de bosc i matoll.
A primera hora del matí han començat a incorporar-se, a les tasques d'extinció, fins a set mitjans aeris mentre continuen treballant les terrestres. El cap de la regió d'emergències de les Terres de l'Ebre, Fèlix González, ha admès que la zona és inaccessible i el vent impedeix que els mitjans aeris treballin de forma tranquil·la.

El foc va començar aquest dimarts al migdia al paratge del Corral de Tono, una zona forestal entre Rasquera i el Perelló, d'alt interès natural. Les flames han avançat en direcció sud-est, fins arribar a la carretera TV-3022, que, i segons informacions del Servei Català de Trànsit, està totalment tallada en els dos sentits de la marxa.

Com a mesura preventiva, els Mossos d'Esquadra ha desallotjat una vintena de persones d'algunes masies de la zona. Cap persona, però, ha resultat ferida i s'ha habilitat el pavelló del Perelló per acollir els veïns evacuats.

La Direcció General de Protecció Civil ha passat, a les 01.04 hores, el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) a fase d'emergència.

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, ha recordat que la zona afectada ja es va cremar l'any 1995 i que per això "hi ha molt combustible i la propagació del foc ha estat molt fàcil".

Contràriament a les informacions que han aparegut en un primer moment, els Mossos d'Esquadra no han fet cap detenció, únicament han près declaració a un testimoni per saber les causes del foc.


Altres articles que ens donen informació:

http://lamarfanta.blogspot.com.es/2012/05/desallotgen-11-masies-de-rasquera-per.html


SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats