Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dijous, 4 de febrer del 2010

Santa Àgueda; curiositats 05.02.10




He estat navegant a la web de festes tradicionals i he buscat la Festa de Santa Àgueda.

És una festa que a mi, no em diu res!! és a dir no l'he disfrutat mai!!!! Qui sap si amb els anys m'afegiré a la festa perquè suposo que, com tot en aquesta vida, son etapes!!

Sempre he trobat que és una festa de les dones casades, de les dones grans!! i com és natural jo també em faig gran però encara em segueixo excloent d'aquesta festa.

Però com totes les festes, la trobo molt bé! Perquè tot el que sigui disfrutar sempre és bó!!

Bé, pel que anava!! He entrat a la web aquesta de les tradicions i he trobat cosetes molt interessants i que no sabia.

La Sta. Àgueda és per les dones casades! O sigui que és normal que no em senti identificada amb la festa!! Jejeje
_________________________________


Segons la web ens diu:

Aquesta santa és del segle III i va néixer a Catània, a Sicília. Una de les tortures que va haver de sofrir per ser cristiana, va ser que li van tallar els pits.

Aquest fet, ha generat una munió d’advocacions i narracions prodigioses, ja que malgrat ser ella una noia quan va morir, se la considera patrona de les dones casades, que alleten els seus fills, precisament per aquest episodi de les tortures a les que va ser sotmesa.



La iconografia la representa portant un plat amb els dos pits, la qual cosa va derivar amb una representació similar per a santa Llúcia, amb els dos ulls en un plat, malgrat que se sap que a santa Llúcia no li van arrencar pas els ulls, sinó que li van clavar un punyal al coll.



Però l’imaginari popular ha anat fent un llarg camí que ha situat aquesta parella de santes com a patrones, Sta. Llúcia, de les noies i Sta. Àgata de les dones casades.









SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats