Visitant número......

Pels visitants del bloc: ............................

........ Benvingut a l'espai d'Eva_yam!! les cosetes del dia a dia!!! espero que t'agradi navegar una estona per aquí!!! "Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida"!!!...si vols contactar amb mi.... escriu a.... eva_yam@hotmail.com .....

dijous, 18 de juny del 2009

Crònica de la sortida flixanca 16.06.09!!!

Dimarts a les 7:00 del matí va ser l'hora de sortida dels Flixancos cap a Barcelona!! Al final van ser 4 autobusos; unes 240 persones.

Anàvem ben preparats; tothom anava amb samarretes blaves de "volem viure a Flix" i altres de les entitats del poble!! moltes pancartes de Flix i sobretot moltes coses per fer soroll (xiulets, tambors, ...)


A mig camí varem parar a una àrea de servei per esmorzar i agafar forces!!! I sobre les 10.30 arribàvem a Barcelona!! Mentres caminàvem cap a la Generalitat feia goig veure'ns tots vestits iguals i fent soroll pels carrers estrets del voltant de la plaça sant Jaume!! Semblava una processo de setmana santa però aquest cop fent molt de soroll!!!!!!!
També me'n vaig fixar que el ntre. grup va ser dels primers en arribar i des del punt on estava podia observar com sortien flixancos de tots els racons de la plaça!! 250 persones sortint per aquells carrers i cadascú d'un punt diferent!! Una passada!!
Me'n reia sola perquè pensava "ostres tu!! els del poble hem arribat" jejejeje una expressió que mai m'ha agradat, ahir la vaig trobar més encertada que mai!! En aquell moment em vaig sentir orgullosa de ser de poble i sobretot ser de Flix!! Perquè era el primer cop que realment he sentit que flix estava unit!! Diguem ingènua però la meva sensació ha estat aquesta!!

També he de dir que molts flixancos que estant a Barcelona també van fer acte de presència a Barcelona!!!!! I al final segurament érem al voltant de 300 persones!!!!!! Deu ni do
!!

Varem estar fins les 12 del migdia a la plaça Sant Jaume i en tot moment no van parar de xiular i tocar els tambors a un ritme que podíem fins i tot ballar!! També he de dir que es va repartir uns fulls per cantar vàries cançonetes amb la lletra inventada per aquest dia!!! Un bon detall!!!!!!

La gent no sabíem com havíem d'entonar la cançó però sempre hi ha gent amb iniciativa que ho fa! I aquest dia no havíem de ser menys! Així que quan ja portàvem una bona estona allí, algú va decidir posar-se al davant per cantar les cançonetes i donar una mica de ritme festiu a la ntra. manifestació!!

Sobre les 11.15 vam viure un dels moment més emocionants!! Ens va vindre a rebre la Sra. Aurora Masip!! Una flixanca amb molt de renom!!
(pels qui no coneguin la seva història, l'Aurora és periodista; estava treballant al programa "Els matins" de Tv3 i al juliol del 2007, el Govern la va fitxar com a "directora de comunicació" )

Així que aquell moment em va emocionar!! Perquè ja portàvem una bona estona fent soroll davant la porta de la Generalitat!! I veure que sortia de l'interior de la Generalitat una cara familiar a rebre’ns a tots, va ser un moment de flor de pell!
Era com si estiguéssim a una terra desconeguda i de sobte sortís algú i ens digués "eisssssssssss que no esteu sols!! Jo sóc de Flix i també vull lluitar amb vosaltres!!!"

Les paraules amb aquell moment sobraven i naturalment els aplaudiments i el soroll dels tambors van començar a cridar molt més al veure-la sortir per la porta gran.

Va estar una estona amb nosaltres i acte seguit les representants de la plataforma van entrar a la Generalitat per entregar la carta i el vídeo que portàvem.

A les 12 varem marxar a buscar els autobusos per anar cap a l'avinguda diagonal ja què allí estant les oficines d'ERCROS. Vaig ser de les primeres en arribar al punt de trobada dels autobusos i vaig poder estar observant una estona com anava arribant la gent; era una passada veure tothom vestit de blau, com sortien d'un racó i anaven invadint tota la plaça de la sagrada família!! Era maquíssim veure tanta gent i pensar que aquesta gent érem nosaltres!!

Son moments que els vius en silenci, imatges que et queden al record ja què al seu moment t'han impactat per algun motiu.

També he dir que molta gent ens feia fotos i ens preguntava que era el que ens passava; la gent molt simpàtica!! Sobretot el que em va sorprendre van ser els "guiris" que passaven amb els autobusos per fer la volta turística, veies com ens feien fotos i ens saludaven!! (això va ser quan estàvem esperant els autobusos per anar a av. diagonal)
A les oficines d'Ercros vam estar fins les 15:15 i la gent no tenia intenció de marxar!!!!!!!! Tota l'estona fent soroll!! Els tambors en cap moment van deixar de tocar!! Es per felicitar-los ja què segur que estaven cansats però deu ni do!!

Ens vam posar a la mateixa entrada de l'edifici per a fer-nos sentir més ja què les portes estaven obertes i així fer una mica més de soroll!! Hi havien dos vigilants i dos senyors mes que no se quin càrrec tenien!! En tot moment la nostra manifestació va ser pacífica, ningú es va sobrepassar!! I això també és per felicitar ja què sempre fa una mica de respecte que la gent perdi els papers!!

Els vigilants haguessin tingut de portar taps per les orelles perquè aguantar-nos dos hores sense parar, deu ni do!!!!!!!! Fins i tot quan vam marxar els hi vam dedicar unes paraules i uns aplaudiments ja què els no deixen de ser treballadors com tots nosaltres!!

Mentres vam estar allí, varem saludar a tothom!! Persona que sortia persona que li dedicàvem unes xiulades i unes tamborinades!!!!!!

Sobre les 15:15 van donar el punt final a la manifestació i van donar via lliure a la gent fins les 17:00 hores per dinar!!!!!! Cadascú va anar on va voler amb el seu grupet de gent i tots vam anar acudint al punt de trobada dels autobusos!!

També feia gràcia passejar-se pels carrers d'aquella zona perquè per tots els llocs et sortia samarretes blaves!! I et sortia la rialleta a cada moment ja que fins la sopa et trobaves a la gent de Flix! Jejeje

A les 17:00 tots rebentats van pujar a l’autobús i la gent estava tant cansada que ni tant sols parlava! La majoria vam aprofitar per fer una becaina!!

A mig camí vam parar a estira les cames i desprès cap a caseta!! Tant el viatge d'anada com el de tornada va ser perfecte! Cap incidència a destacar!!

També va ser maco arribar a les vuit de la tarda i veure que ens estava esperant moltísisima gent!! pot ser no era important el fet d'estar allí però si el que significava!! perquè era un manera de dir que estem tots junts!!

Un cop varem arribar la gent va seguir la manifestació!! Es van treure totes les pancartes dels autobusos i tothom va anar cap a la plaça del mercat i allí es va decidir anar tots junts cap a la plaça de l'església.

Sempre he pensat que les desgràcies uneixen a la gent i ara mateix la gent de Flix sembla que estigui més unida que mai!! Almenys és l'ambient que es viu!! Tothom és parla, tots tenen alguna cosa a dir-se i la gent ha deixat una mica aquest separatisme que té i això fa que et sentis una mica més aprop de la gent!!

Naturalment aquí encara queda molta història per viure però almenys la què portem fins ara, destacaria la unió que ha sorgit entre la gent de Flix i això és un punt positiu a destacar.

En resum que va ser un gran dia! Un dia on la gent de Flix va voler estar unida i va voler donar-se a conèixer a la resta de Catalunya; perquè tal i com van posar a una pancarta "Flix també és Catalunya" encara que estiguéssim al cul del món!!!!!!

Particularment m'ho vaig passar bé perquè apart de l'objectiu del viatge i d'estar amb la gent de flix vaig poder disfrutar de la companyia del tato i de Rodri, i també del meu amic Noel; per tant, va ser un dia molt complert!!

Un petonàsssssssssss bloc

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Eva ... dedicat a escriure , m'has fotut la gallina de piel , enhorabona pel post !

marina ha dit...

Eva, avui llegin la teva cronica he tornat a emocionarme igual que u vaig fer aquell dia, els moments que vam compartir tots junts per a mi son inolvidables, es una data q no oblidare facilment,i la arrivadaa Flix no tinc paraules per descriure aquell moment,el sol fet de parlar-ne ja se me salten les llagrimes.

Has descrit molt be tot el q vam viure el dia 16 de juny.

Enhorabona pel teu bloc.

enric ha dit...

Be Eva, tot i que vam anar junts a Barcelona, a mi se m'ha tornat a posar la carn de gallina mentre llegia el teu escrit.
Realment va ser espectacular veure tanta gent de Flix junta i cridant moltes coses, entre elles: VOLEM VIURE A FLIX I VOLEM TREBALLAR A FLIX.No hi havia noms, no hi havia diferències, no hi havia entitats....tots erem un,tots erem FLIX, un poble que ja esta cansat de ser el cul del mon i que demanava algo tan essencial i tan necessari com poder viure al nostre poble al que estimem i on voler estar. Felicitats Eva per l'escrit.

eva_yam ha dit...

moltes gràcies Ramon, Marina i tato!!
la veritat es que m'ha costat dos dies redactar-lo perquè no em volia deixar res per explicar i naturalment l'he fet de tot cor, pensant sempre amb les sensacions que vaig tindre a cada moment! perquè com he dit abans per primer cop he vist la gent de flix unida i no havia viscut mai una experiència així!!!

gracietesssssss per deixar comentaris! m'ha fet molta ilu!!
petonetsssssssssssss

Unknown ha dit...

Un plaer llegir-te compi !

SendersFlix

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:

vols enviar-me un correu privat?? escriu a:
eva_yam@hotmail.com
visitor stats